Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

Gerbeaud: a belváros szívében,a Vörösmarty téren található ez a tradíciókban gazdag cukrászda, melyet 1858-ben alapított Kugler Henrik. Utána vette át Gerbeaud Emil, egy genfi cukrászcsalád sarja, ő tette egész Európa előtt világhírűvé a magyar cukrászatot. A hely legnagyobb különlegességei: a Dobos-és az Eszterházy torta, a Kugler mignon, valamint a Gerbeaud szelet.
Hauer: Hauer Rezső a Hauer cukrászdinasztia alapítója, 1896-ban vásárolta meg a Rákóczi úton található cukrászdáját. Ide jártak a pesti polgárok, a Színiakadémia tanulói, sőt, sok politikus is. idővel híres lett bonbon- csokoládé- és szaloncukorüzeme is. A II. világháború és az azt követő államosítás véget vetett a Hauer pályafutásának, de nem örökre. 2002-ben végül újraindult a cukrászda.
Daubner: Daubner Béla először Orosházán nyitott cukrászdát 1901-ben, de a későbbi államosítás sajnos végett vetett a válalkozásnak. Később, az '50-es évek végén költözött fel a Daubner család Budapestre. Majd megnyílt a híres Szépvölgyi úti Daubner Cukrászda, amit ma az unoka, Daubner György vezet. Saját bevallása szerint a kitörést egy karácsonyi bejgli hozta meg, melynek receptjét nagyapjától őrzi...
Szamos: Az egész egy szentendrei, szegény sorsú szerb fiúcskával, Szavits Mladennel indult, aki cukrásztanuló volt Pesten, és egy nap összetalálkozott egy dán cukrásszal. Ő megmutatta neki, hogyan lehet szép kis rózsákat hajtogatni a jól formázható, színes marcipánmasszából. Sok gyakorlást követően beindult a boltocska, apáról fiúra szállt, így a '90-es évek közepére megnyílt a pilisvörösvári marcipánüzem, a Szamos. A receptek többségét Szamos Mátyás ötlötte ki.
|
|
|
M Imre írta 3 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
... ... nem attól lesz jobb a budapesti fejpályaudvarok ...
M Imre írta 3 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
Budapest díszpolgára lett Sebestyén Márta, Tarr Béla és ...
M Imre írta 1 hete a(z) Üzenőfal fórumtémában:
A Have I been pwned? oldal segítségével megnézhetjük, ...
M Imre írta 3 hete a(z) Hogyan működtethető az életem? Mi a Meditáció Kulcsa? blogbejegyzéshez:
Hogyan maradhatunk normálisak? – Mácsai Pál ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Pénteken tíz percre leáll a tömegközlekedés Budapesten: hogyan lesz, megáll a metró az alagútban?
Teljesen autómentes lesz a budapesti Városliget
Kiderült, mit várnak az emberek az új Duna-hídtól
Megkezdődött az 5-ös metró tervezése