Budapest: Budapest nívós cukrászdái

Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1264 fő
  • Képek - 1009 db
  • Videók - 167 db
  • Blogbejegyzések - 381 db
  • Fórumtémák - 160 db
  • Linkek - 970 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1264 fő
  • Képek - 1009 db
  • Videók - 167 db
  • Blogbejegyzések - 381 db
  • Fórumtémák - 160 db
  • Linkek - 970 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1264 fő
  • Képek - 1009 db
  • Videók - 167 db
  • Blogbejegyzések - 381 db
  • Fórumtémák - 160 db
  • Linkek - 970 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐVÁROSUNK BUDAPEST közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1264 fő
  • Képek - 1009 db
  • Videók - 167 db
  • Blogbejegyzések - 381 db
  • Fórumtémák - 160 db
  • Linkek - 970 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŐVÁROSUNK BUDAPEST vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Egészséges étkezés ide vagy oda, azt hiszem hébe-hóba még a legelvetemültebb édességellenes vagy fogyókúrázó is betéved Budapest csodás cukrászdáinak egyikébe. Nem véletlen híres és közkedvelt mindegyik. Titkuk a sokéves, akár évszázados tapasztalat, a hozzáértő, szakértő kezek és a jó minőségű alapanyagok. Íme a legek:

 

Gerbeaud: a belváros szívében,a  Vörösmarty téren található ez a tradíciókban gazdag cukrászda, melyet 1858-ben alapított Kugler Henrik. Utána vette át Gerbeaud Emil, egy genfi cukrászcsalád sarja, ő tette egész Európa előtt világhírűvé a magyar cukrászatot. A hely legnagyobb különlegességei: a Dobos-és az Eszterházy torta, a Kugler mignon, valamint a Gerbeaud szelet.

 

Hauer: Hauer Rezső a Hauer cukrászdinasztia alapítója, 1896-ban vásárolta meg a Rákóczi úton található cukrászdáját. Ide jártak a pesti polgárok, a Színiakadémia tanulói, sőt, sok politikus is. idővel híres lett bonbon- csokoládé- és szaloncukorüzeme is. A II. világháború és az azt követő államosítás véget vetett a Hauer pályafutásának, de nem örökre. 2002-ben végül újraindult a cukrászda.

 

Daubner: Daubner Béla először Orosházán nyitott cukrászdát 1901-ben, de a későbbi államosítás sajnos végett vetett a válalkozásnak. Később, az '50-es évek végén költözött fel a Daubner család Budapestre. Majd megnyílt a híres Szépvölgyi úti Daubner Cukrászda, amit ma az unoka, Daubner György vezet. Saját bevallása szerint a kitörést egy karácsonyi bejgli hozta meg, melynek receptjét nagyapjától őrzi...

 

Szamos: Az egész egy szentendrei, szegény sorsú szerb fiúcskával, Szavits Mladennel indult, aki cukrásztanuló volt Pesten, és egy nap összetalálkozott egy dán cukrásszal. Ő megmutatta neki, hogyan lehet szép kis rózsákat hajtogatni a jól formázható, színes marcipánmasszából. Sok gyakorlást követően beindult a boltocska, apáról fiúra szállt, így a '90-es évek közepére megnyílt a pilisvörösvári marcipánüzem, a Szamos. A receptek többségét Szamos Mátyás ötlötte ki.

Címkék: budapest cukrászda

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

konta kriszta üzente 14 éve

:)
én pedig sosem ettem olyan isteni tiramisut, mint ott.

Válasz

Horovitzné L. Anna üzente 14 éve

A Daubner cukrászdában vettem gyerekkoromban mindig fagylaltot. Mi csak úgy hívtuk, hogy Józsi bácsi cukrászdája.

Válasz

Ez történt a közösségben:

M Imre írta 2 napja a(z) Zugló Városközpont helyett: kormányzati negyed, a NER titkos budapesti óriásfejlesztése fórumtémában:

A beruházó pedig természetesen nem épít ...

M Imre írta 4 napja a(z) Április 22: Föld Napja | Ünnepelj velünk fórumtémában:

10 millió Fa kezdeményezés ( a képernyőfotó szerkesztése a ...

M Imre írta 4 napja a(z) Holokauszt-emléktáblát avattak a Boráros téren fórumtémában:

A volt Weiss Manfréd Művek (Csepel Művek) területén ...

M Imre írta 4 napja a(z) 2024-es magyarországi önkormányzati választás | június 9. fórumtémában:

A jogaid felett (ahogy mindig) most is őrködünk. Segítünk ...

M Imre írta 4 napja a(z) 2024-es magyarországi önkormányzati választás | június 9. fórumtémában:

Az önkormányzati választás során olyan embereket ...

M Imre írta 4 napja a(z) Hello Európa! fesztivál | Idén 20 éve, hogy Magyarország az EU tagja lett! fórumtémában:

2024. május 1-5. között számtalan családi, kulturális, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu